Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Center for voldtægtsofre

 

Har du været udsat for seksuelt overgreb eller voldtægt, kan det være nødvendigt at blive undersøgt på vores Center for Voldtægtsofre. 

Tilbuddet om en undersøgelse er frivilligt, men det er ofte nødvendigt, hvis du ønsker at anmelde overgrebet. Det er dog ingen betingelse for undersøgelsen, at overgrebet er anmeldt til politiet, og det kræver ingen henvisning fra læge eller andre for at blive undersøgt på Center for Voldtægtsofre. Har du været udsat for seksuelt overgreb eller voldtægt, skal du blot kontakte afdelingen, se her hvordan.

Tilbuddet

Center for Voldtægtsofre tilbyder lægeundersøgelsen samt rådgivning, vejledning og almindelig omsorg fra en af centrets sygeplejersker. Selve undersøgelsen og samtalerne foregår under rolige og trygge rammer, og du er velkommen til at have en pårørende eller bekendt med under hele forløbet.

Formålet med lægeundersøgelsen er at beskrive dine skader, samt sikre beviser (sporsikring), så disse senere kan bruges i en eventuel retssag, eller hvis du søger om erstatning efter offererstatningsloven. I forbindelse med undersøgelsen bliver du også tilbudt test for chlamydia og gonokokker, samt for HIV og leverbetændelse. Når selve undersøgelsen er overstået, er der mulighed for at få et bad. Ved behov er der mulighed for at overnatte på vores sengeafsnit. Dette forudsætter dog, at du bliver indlagt. Centeret tilbyder desuden kontakt af en psykolog med henblik på at afklare evt. behov for terapeutisk forløb, og du bliver endvidere tilbudt sexologisk rådgivning samt socialrådgiverbistand.

Efter to til tre uger tilbyder vi en opfølgende samtale med en sygeplejerske, hvor du blandt andet kan få svar på prøver og drøfte og gennemgå det akutte forløb i Centret.Siden er sidst opdateret: 01-04-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring