Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |

Nyheder fra H.C. Andersen Børne- og Ungehospital

Følg også OUH på Facebook Mød os på Facebook
 

Link Podningsklinikken for børn og unge er flyttet - og blevet familiespor
Der er travlt i podningsklinikkerne i øjeblikket, og fra i dag er vores drive in-Podningsklinik for børn og unge ud for HM4 flyttet over til den øvrige podningsklinik på OUH på Langtidsparkeringspladsen, hvor der som noget nyt er kommet et Familiespor, så hele familien kan podes samme sted.
Link 10 år med fortællinger til syge børn
Historiefortæller Connie Olsen har 10-års jubilæum som fortæller på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i dag den 12. august.
Link Information om Corona-test til børn
Med hjælp fra hånddukkerne Buller og Basse forsøger to børnelæger i en lille film at tage brodden af mystikken og nervøsiteten for corona og en eventuel podning for virussen.
Link Drive-in-test i telt
På græsset ud for Børne- og Ungemodtagelsen er der sat et stort telt op. Her kører familier dagen igennem ind for at få deres børn ”service-podet” for Covid-19 i bilen.
Link Børnelægernes anbefalinger i forhold til skole/institutionsstart for kronisk syge børn
Efter påske forventes daginstitutioner, de små skoletrin og afgangsklasser at åbne. Det har fået mange forældre til børn med kroniske sygdomme til stille spørgsmål omhvordan de skal forholde sig, når deres barn skal tilbage til vuggestue, børnehave eller skole.
Link Ællingen holder fødselsdagsfest
Ællingen fylder 3 år, og det skal fejres! Kom og vær med til en fødselsdagsfest fyldt med sjove aktiviteter, fødselsdagskage og flag. Det sker på Eventyrtorvet torsdag den 13. februar kl. 15.30-17.30.
Link Børne- og Ungehospitalet i TV2 Fyn og UltraNyt
H.C. Andersen Børne- og Ungehospital har i januar været både i TV2 Fyn og i DR's UltraNyt med indslag om "det gode samspil" med børn og unge, som er udviklet af medarbejdere på afdelingen.
Link Tak til Kids Aid: Musik, fortællinger og trylleri også i 2020
Takket være en flot donation fra velgørenhedsfonden Kids Aid vil der også i 2020 være både trylleri, musik og eventyrlige fortællinger til børn, unge og deres familier på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital på OUH.
Link Colitis-Crohn Foreningen på besøg 18. december
Onsdag den 18. december skyder patientforeningen Colitis-Crohn Foreningen gang i deres kampagne ”Vi er her for jer”. Det gør de med en event på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, der har specialefunktion i behandling og pleje af mave-tarmlidelser hos børn.
Link julekalender til forældrene
Selvom det er børnene, der er syge, er det nogle gange mere synd for forældrene, mener bestyrelsen i SuperBrugsen i Hjallese. De har derfor sørget for, at alle forældre på Børne- og Ungehospitalet på søndag den 1. december får en julekalender.
Link Skoleelever forærede hjemmelavede adventsgaver
27 elever fra Ejerslykkeskolen i Odense kom i dag på besøg for at aflevere de 108 adventsgaver, som de har lavet til indlagte børn på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.
Link Refusion for egenbetaling af allergivaccination
Læs om du er berettiget
Link Livestream fra Naturama til Skolen OUH
Nu er det muligt at komme på besøg på Naturama i Svendborg, selvom man er indlagt på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense. En donation fra Albani Fonden har muliggjort et nyskabende undervisningstilbud til børn og unge i Skolen OUH, hvor Naturama’s naturvejledere kan streame live fra Naturama i Svendborg.
Link Unikke godnathistorier til indlagte børn
Det kan nogen gange være lidt svært at falde i søvn i en hospitalsseng. H.C. Andersen Børne- og Ungehospital tilbyder nu - som de første i landet - indlagte børn at få hovedrollen i deres helt egen godnathistorie, der tager dem væk fra sygesengen og ud på eventyr.
Link Film fra OB-spilleres besøg
​Den 31. juli 2019 havde Børne- og Ungehospitalet og Legeheltene besøg af superligaspillere fra OB. Det er der kommet en fin lille video ud af, som OB har lavet bl.a. til deres hjemmeside og Facebookside
Link OB-spillere besøger Børne- og Ungehospitalet
Onsdag den 31. juli 2019 kl. 12.30-13.30 får H.C. Andersen Børne- og Ungehospital besøg af OB's superligahold på Eventyrtorvet.
Link Overlæge modtager pris til EAACI Congress 2019 i Lissabon
Professor på OUH - H.C. Andersens Børne- og Ungehospital modtager æresfyldt pris
Link Gratis adgang til Dyrskue for indlagte familier
Alle indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og i Børne- og Ungepsykiatri Odense har gratis adgang til Det Fynske Dyrskue på Dyrskuepladsen over for hospitalet sammen med deres familier. Dyrskuet afholdes fra den 14.-16. juni 2019.
Link Kom og design fremtidens hospitalstøj for unge
Er du unge? Og lever med en sygdom? Så kom med til en 2-timers workshop og sæt dit præg på fremtidens hospitalstøj for unge onsdag den 29. maj kl. 15-17 på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital på OUH.
Link Ællingen og Svanen vandt Frivillighedsprisen 2019
De frivillige fra Ungdommens Røde Kors, der driver Børne- og ungecafeerne Ællingen og Svanen på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, løb med hovedprisen på 50.000 kroner, da Region Syddanmark 2. maj uddelte Frivillighedsprisen 2019.
Link Kom til danseforestilling om unge med sygdom
Torsdag den 11. april kl. 15.30 ‐ ca. 17.15 inviterer Ungepanel OUH alle patienter mellem 15 og 18 år - samt sundhedsfaglige og andre med interesse for unge og sygdom - til dansefortællingen Det Halve Barn.
Link Skolen OUHs robotter i TV2Fyn og TVSyd
Skolen OUH havde onsdag den 6. marts 2019 besøg af TV2Fyn/TVSyd og rådmand Susanne Crawley, der skulle høre om skolens brug af robotter for at fastholde elevernes tilknytning til deres egen klasse under indlæggelse og sygdom.
Link Tidlig opsporing af hjerte-kar-sygdom hos patienter behandlet for kræft i barndommen
Undersøgelser har vist, at patienter behandlet for kræft i barndommen ofte senere i livet rammes af hjerte-kar-sygdom. Nyt studie skal påvise, om det kan opspores tidligt ved hjælp af PET-skanninger.
Link UngeNichen indviet
Nu har de unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital fået en UngeNiche. Den blev indviet tirsdag den 19. februar 2019 af ledende overlæge Marianne Skytte Jakobsen og Ungepanel OUH.
Link Ællingens fødselsdagsfest
Onsdag den 30. januar kl. 15.30 til 17.30 fejrer Ællingen sin to-års fødselsdag for alle børn på OUH mellem 6 og 12 år.
Link Vi skifter navn til Børne- og Ungehospital
Den første januar 2019 skifter vi officielt navn til H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Navneskiftet er en naturlig udløber af, at vi de seneste år har udvidet patientgruppen til også at være unge mellem 15 og 18 år.
Link Skoleklasse forærede hjemmelavede adventsgaver
3.A. på Ejerslykkeskolen i Odense besøgte Børnehospitalet for at aflevere 100 adventsgaver, som de har lavet til de indlagte børn.
Link Palliativt Team i DRs 21 Søndag
Den 28. oktober bragte 21 Søndag på DR1 et indslag om den palliative indsats på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Indslag i TV2Fyn: OUH er bedst til at behandle børnekræft
H.C. Andersen Børnehospital er - fortsat - de bedste i Danmark til at behandle børnekræft. Det er temaet i dette indslag fra TV2Fyn den 22. oktober 2018, som er lavet i forbindelse med tv-stationens dækning af "Knæk Cancer.
Link Indlagte børn har lavet musikvideo
"Cool kemo-kids" er titlen på en musikvideo, som syv indlagte børn med kræft har lavet i samarbejde med hospitalsskolen Skolen OUH i september og oktober måned 2018.
Link Stemningsfilm fra SMILfesten 4. oktober
Vi har klippet en lille film sammen fra SMILfondens fest på H.C. Andersen Børnehospital torsdag den 4. oktober 2018, hvor vi bl.a. havde besøg af Sigmund fra X Factor, popstjernen BRO og badmintonspiller Victor Axelsen.
Link To nye forældrecykler til H56
Folkebo Cykler har doneret to nye forældrecykler til neonatalafsnittet H56 på H.C. Andersen Børnehospital, da de nuværende var gamle og nedslidte.
Link Takker OUH med et legehus
- Jeg vil gerne sige tak til OUH, fordi I reddede mit liv med en operation i hjertet sidste år. Derfor har jeg i tre måneder arbejdet med at bygge dette legehus helt fra bunden, for at forære det til H.C. Andersen Børnehospital. Sådan sagde Poul Mogensen fra Vissenbjerg, da han torsdag den 30. august overrakte et hjemmelavet trælegehus til Afsnit H1 på H.C. Andersen Børnehospital på OUH.
Link Joey Moe på Børnehospitalet
Joey Moe gav i går eftermiddag en lille hyggelig imtimkoncert på H.C. Andersen Børnehospital for børn, unge og pårørende tilknyttet H.C. Andersen Børnehospital og Børnepsykiatrisk Afdeling på OUH.
Link Sophie Løhde hørte om Tidligt Hjemmeophold i H56
Innovationsminister Sophie Løhde besøgte OUH den 20. august 2018, hvor hun blandt andet hørte om Tidligt Hjemmeophold for børn og forældre på H56.
Link Det Eventyrlige Telt i Munke Mose
Onsdag den 22. august kl. 13-14 er der særligt åbent for børn fra H.C. Andersen Børnehospital i Det Eventyrlige Telt i Munke Mose.
Link Undskyld vi roder i dag!
Sengeafsnit H3 og H7 bytter placering i denne uge (uge 33). Vi beklager flytterodet og de gener, det måtte give. Venlig hilsen H.C. Andersen Børnehospital
Link Seminar: Patienten først: Hånden på hjertet eller hånden på døren?
Fredag den 7. september 2018 klokken 15-17
Link Flot donation til H.C. Andersen Børnehospital
Haris Sacirovic fra Odense har samlet over 60.000 kroner ind under Ramadanen, som han har doneret til Tryllebjerget på H.C. Andersen Børnehospital på OUH.
Link Ungerum på H.C. Andersen Børnehospital
Nu får de unge adgang til et ”nyt” rum. Det har længe været et stort ønske, at H.C. Andersen Børnehospital får et ungemiljø. Og takket være en bevilling på 148.000 kroner fra en pulje i Sundheds- og Ældreministeriet, bliver dette nu endelig en realitet.
Link Svanen inviterer til sommerhygge
Sommeren nærmer sig! Det fejrer Svanen den 27. juni kl. 18.30-21 med deres årlige sommerfest for unge mellem 12 og 22 år på OUH.
Link Kom til sommerfest i Ællingen
Ællingen inviterer børn på 6-12 år til sommerfest torsdag den 21. juni kl. 15.30-17.30
Link Svanen inviterer til sommerhygge
Sommeren nærmer sig. Det fejrer Svanen med deres årlige sommerfest den 27. juni kl. 18.30 - 21. Svanen åbner igen den 21. august.
Link Kagens dag 29. maj
Tirsdag d. 29. maj er der igen Kagens dag på Odense Rådhus, hvor man kan købe en billet og i 45 minutter spise alt det kage, man vil! Og det med helt ren samvittighed, for hele indtjeningen fra arrangementet går til Tryllebjerget og Hospitalsklovnene på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Klovnebesøg på HCAB i TV2Fyn i aften
Et par klovne fra Svendborg Klovnefestival besøgte Børnehospitalet den 23. maj. Desuden kom en journalist fra TV2Fyn for at lave et indslag til aftenens udsendelse.
Link Se billederne: Rasmus Klump besøgte Børnehospitalet
Man kan da sagtens løbe et maraton, selvom man er indlagt på Børnehospitalet. Især hvis man løber sammen med Legeheltene og Rasmus Klump!
Link Motorsport For Life i dag kl. 10-12
Racerbiler, rallybiler, motorcykler og stunts. Kom og kig, mærk og prøv! Den frivillige organisation Motorsport For Life besøger H.C. Andersen Børnehospital i dag kl. 10-12 uden for Indgang 60.
Link Mads Langer besøgte Børnehospitalet 1. maj
Mads Langer besøgte H.C. Andersen Børnehospital den 1. maj, hvor han gav en lille hyggelig imtimkoncert for børn, unge og pårørende tilknyttet børnehospitalet.
Link Byens børn besøger Bamsehospitalet på OUH
I denne uge kan børnene fra Odenses børnehaver få behandlet deres yndlingsbamser på Bamsehospitalet, når de kittelbærende bamsedoktorer afholder den årligt tilbagevendende Bamseuge på Odense Universitetshospital mandag til torsdag fra kl. 9-11.
Link Ny præsentationsfilm om Astmaskolen
Hvad er Odense Astmaskole, hvem er målgruppen og hvad kan man få ud af at gå der? Det kan man nu blive meget klogere på i en kort præsentationsfilm om skolen.
Link HCA-forskningsprojekt i konkurrence om 1 mio. kr.
Odense Børnekohorte på H.C. Andersen Børnehospital deltager lige nu i konkurrencen om en million kroner i ”Et Sundere Fyn” på TV2Fyn med et projekt omkring forskning i hormonforstyrrende stoffer. Du kan være med til at vælge vinderen. Konkurrencen slutter den 23. april 2018.
Link Anne Estmann har modtaget 280.000 kr. til database om børn med gigt
Anne Estmann, specialeansvarlig overlæge på H.C. Andersen Børnehospital, har modtaget 280.000 kr. fra Gigtforeningen til at oprette en landsdækkende børnereumatologisk database.
Link Billeder fra Prinsesse Maries besøg 5.4.2018
Prinsesse Marie fik både lavet slim i Ællingen, og hoppet og leget sammen med børnene i Astmaskolen, da hun besøgte H.C. Andersen Børnehospital den 5. april.
Link H.K.H. Prinsesse Marie skal høre om forskning i astma og allergi hos børn
H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital får besøg af H.K.H. Prinsesse Marie den 5. april, hvor det årlige forskningsseminar afholdes. I år er der særligt fokus på Børnehospitalets nyeste forskning inden for astma og allergi.
Link HURRA - vi har 10-års fødselsdag
Den 2. april 2018 var det 10 år siden, at H.C. Andersen Børnehospital blev til - på H.C. Andersens fødselsdag.
Link Påskeæg til børnene på OUH
SMILfonden har i dag delt påskeæg ud til børn på H.C. Andersen Børnehospital og Røntgenafdelingen på OUH.
Link Påskehygge i Svanen
Svanen inviterer til påskehygge onsdag den 21. marts kl. 18.30-21 for alle unge mellem 12 og 22 på OUH.
Link Infomøde om Ungepanel OUH 12. april 2018
Vil du være med til at skabe de besdte betingelser for unge med kronisk eller langvarig sygdom på OUH? Kom og hør hvorfro vi netop har brug for dig - og dine erfaringer som ung patient.
Link Børnehospitalets nye forskningsstrategi
Den nye Forskningsstrategi 2018-2020 for HCA Forskning er udkommet.
Link Rasmus Seebach på Børnehospitalet
Omkring 100 børn, unge og deres pårørende fik den 7. marts noget af en oplevelse, da Rasmus Seebach kiggede forbi og gav en lille intimkoncert på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Festligt besøg af OB-spillere
Legeheltene på H.C. Andersen Børnehospital havde den 26. februar 2018 besøg af fem spillere fra OB's Superligahold, der spillede bordfodbold, bordtennis og stod på mål med børnene.
Link OBs Superligahold besøger Børnehospitalet
Kom og vær med på mandag den 26. februar, når Legeheltene på H.C. Andersen Børnehospital på OUH får besøg af OB’s Superligahold fra kl. 13-14 på Eventyrtorvet.
Link Fastelavn i Ællingen og Svanen 15. februar
De frivillige fra Ungdommens Røde Kors sørger for, at katten også bliver slået af tønden på OUH. Det sker torsdag den 15. februar på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Børnehospitalet havde besøg af Mek Pek
Mandag den 12. februar optrådte Mek Pek med et musikalsk børneshow på Eventyrtorvet i anledning af den Internationale Epilepsidag.
Link Nyt improvisations-teater på HCAB
I dag var der premiere på en ny aktivitet for børnene her på børnehospitalet. Skuespiller Brian Wetterstein fra ”Teatret der gik i Sort” vil de næste måneder optræde med sit helt nye improvisations-teater SKABelsen hver tirsdag formiddag kl. 9-12 samt af og til om torsdagen.
Link Kan robot hjælpe syge børn mod social isolation
Kronisk syge børn må ofte kæmpe med deres rolle i fællesskabet, når de kommer tilbage i børnehave eller skole efter indlæggelser og andet fravær. H.C. Andersen Børnehospital på OUH vil nu undersøge, om en robot kan få børnene til at føle sig mindre udenfor og dermed gøre det nemmere at leve med sygdommen.
Link Ællingen fejrer 1-års fødselsdag
Onsdag den 11. januar kl. 15.30 - 17.30 fejrer Ællingen sin første fødselsdag med en magisk fest for børn på OUH (og deres søskende) mellem 6 og 12 år.
Link Julemanden kommer på besøg
Om formiddagens den 24. december får H.C. Andersen Børnehospital besøg af selveste julemanden, der vil gå rundt på sengeafsnittene og hilse på alle syge børn og unge, samt deres søskende og familier.
Link Prinsesse Marie legede på Børnehospitalet
H.K.H. Prinsesse Marie besøgte H.C. Andersen Børnehospital den 14. december 2017.
Link Ællingens julesang hitter på Facebook
Børnene og de frivillige i Ællingen på H.C. Andersen Børnehospital har skrevet og indspillet en julesang sammen med gruppen Den Musikalske Lykkepille, som lige nu hitter på Facebook.
Link Legeheltene i TV-Avisen
De seje Legehelte på H.C. Andersen Børnehospital har været i TV-Avisen på DR1.
Link MusikBeRigets julekoncert
Kaya Brüel og Ole Kibsgaard giver julekoncert på Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital torsdag den 14. december kl. 10.30. Kom og syng julen ind med de dejligste julesange, vi alle kender.
Link Julehygge i Svanen 14. december kl. 18-21
Hvis du er mellem 12 og 22 år og indlagt på OUH, så håber vi at se dig i Svanen til masser af julehygge, julemusik og slik!
Link Kom og leg med Michael Olesen og Michelle Vesterby
Michael Olesen fra Vild med dans, Michelle Vesterby, Danmarks sejeste kvindelige triatlet, m.fl. fra Climb for Charity kommer forbi Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital i dag den 4. december kl. 12-13 og giver den gas sammen med Legeheltene.
Link LEO Odense holder Julestue
Kom og vær med til at hygge, når LEO Odense holder julestue på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Professorat i brugerinvolvering og telemedicin på H.C. Andersen Børnehospital og CIMT, OUH og SDU
Jane Clemensen er blevet ansat som professor på H.C. Andersen Børnehospital, OUH, som den første professor med sygeplejefaglig baggrund.
Link Julehygge og koncert med RayRay
Kom til koncert med Årets Børnekulturperson RayRay, når SMILfonden arrangerer julehygge på Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital onsdag 29. november kl. 13-14.
Link OB Superligaholdet besøger H.C. Andersen Børnehospital
Odense Boldklub er lige nu med i en indsamling til Danske Hospitalsklovne på H.C. Andersen Børnehospital. I den forbindelse kommer hele OB Superligaholdet på besøg tirsdag den 21. november.
Link Legehelt søges
Børneulykkesfonden, der driver Legeheltene på de danske hospitaler, søger lige nu en studerende til en stilling som Legehelt på H.C. Andersen Børnehospital hver onsdag samt ved ferier og andre lejligheder.
Link Svanen fejrer 5-års fødselsdag
Hvis du er mellem 12 og 22 år og indlagt på OUH, så kom til fødselsdag i Svanen torsdag den 9. november kl. 18.
Link Halloween (u)hygge i Svanen
De frivillige i Svanen holder Halloween-hygge for alle indlagte mellem 12 og 22 år tirsdag den 31. oktober kl. 18.30-21
Link Enorm trækogle ved børnehospitalets indgang
En tonstung og enorm kogle udskåret i træ pryder for tiden hovedindgangen til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Halloween-skattejagt for børnene på OUH
Ællingens skattekiste er blevet stjålet. Tyven har efterladt et skattekort. Vil du og dine søskende hjælpe med at finde den torsdag den 26. oktober kl. 15.30?
Link Nye trampoliner
H.C. Andersen Børnehospital får tre nye trampoliner udenfor i gårdhaven mellem HM4 og H7. I den forbindelse lukkes gårdhaven i et par dage fra den 13. september.
Link Ny HC And-skærm i ambulatoriet
Nu kan børn i HC Ands målgruppe forberede sig til at få lavet blodprøve og priktest i H.C. Andersen Børnehospitals ambulatorie.
Link Jette Sørensen - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Jette Sørensen på H. C. Andersen Børnehospitals afsnit H3 kan den 1. august fejre sit 25 års jubilæum på OUH.
Link Rikke Hørlykke er legehelt på Børnehospitalet
På onsdag den 23. august kl. 10 - 11.30 kommer Rikke Hørlykke, Lisbeth Østergaard m.fl. fra Climb for Charity forbi Eventyrtorvet på H.C. Andersen Børnehospital og giver den gas sammen med afdelingens Legehelt.
Link 36.775 kroner til spas og kultur på børnehospitalet
Den 17. august overrakte rådmand Jane Jegind 36.775 kroner til H.C. Andersen Børnehospital på OUH. Pengene kommer fra fejringen af H.C. Andersens fødselsdag tidligere på året, og de skal bruges på at gøre børnenes hverdag sjov og fortryllende.
Link Sensommerhygge i Svanen
Svanen og de frivillige inviterer til sensommerhygge for unge indlagte den 15. august kl. 18.30 – 21.00.
Link Blomster ved Indgang 60
Dette flotte blomsterarrangement pryder i denne tid indgangen til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Sommerfest i Svanen
Er du indlagt og mellem 12-22 år, så kom ned i Svanen den 15. juni kl. 18.30-21 til sommerafslutning.
Link Besøg af politi og beredskab
H.C. Andersen Børnehospital havde i dag besøg af brandbiler, politihunde og blinkende sirener.
Link Trøstemusene er kommet til OUH
I dag kom der mus på H.C. Andersen Børnehospital på OUH. 155 farverige og fantasifulde trøstemus, der er syet, strikket og hæklet af medlemmerne af Facebook-gruppen ”Trøstemus til alle børneafdelinger i hele Danmark”.
Link Flot tredjeplads til Svanen og Ællingen
Svanen og Ællingen på H.C. Andersen Børnehospital var nomineret til Region Syddanmarks Frivillighedspris, der blev uddelt i går. Desværre blev det kun til en delt tredjeplads i denne omgang, men vi er stolte over nomineringen.
Link Lastbiler for Børn
Kom og prøv at sidde i en lastbil, mød tryllekunstneren Henny Solskin og dans på H.C. Andersen Børnehospital på lørdag den 29. april kl. 10-12.
Link Kom til lancering af Legeheltene
Legeheltene er nu blevet en fast aktivitet på hospitalet. Alle børn og forældre tilknyttet H.C. Andersen Børnehospital er inviteret til den officielle lancering på torsdag 27. april kl. 15. Dagen vil byde på masser af leg, sjov, musik og bevægelse - og et par kendte ansigter.
Link OUH-frivillige nomineret til Frivillighedsprisen
Fire frivillige indsatser er nomineret til at dyste om to priser, når Region Syddanmark 3. maj uddeler Frivillighedsprisen og Prisen for Den Gode Idé – en af dem er Børne- og ungecaféerne Ællingen og Svanen på H. C. Andersen Børnehospital.
Link Stem på at give million til forskningsprojekt
Henrik Thybo Christesens forskningsprojekt om Vitamin D-mangel er med i konkurrencen om at vinde en million kroner i eventen Et sundere Fyn. Du kan lige nu stemme på projektet.
Link Musikaften i Svanen med bandet Harmsen & Drejer
Er du mellem 12-22 år? Så håber vi at se dig til en hyggelig musikaften onsdag den 19. april kl. 18.30 i Svanen.
Link Hammer hyggelig aften i Svanen med bandet RUST
Tirsdag den 4. april kl. 19 optrådte bandet RUST i ungecafeen Svanen på OUH. 18 personer var samlet til en hammer hyggelig aften! Efter koncerten blev bandmedlemmerne i cafeen og spillede spil med de unge.
Link Fint besøg, festlig indvielse og forskningsseminar
Det var en stor dag på H.C. Andersen Børnehospital i går, hvor hospitalet kunne fejre sin ni-års fødselsdag. Det foregik med kagemand til alle indlagte patienter, besøg af H.K.H. Prinsesse Marie, indvielse af det nye HCA Børnekirurgisk Center og afholdelse af det årlige Pædiatrisk Forskningsseminar.
Link Spiserørsdefekt hos nyfødt sat sammen med magneter
HCA Børnekirurgisk Center på Odense Universitetshospital har som de første i Europa benyttet en helt ny teknik til at operere et barn med et spiserør, hvor det midterste stykke manglede. To midlertidigt indsatte magneter har fået de to spiserørs-ender til at mødes og gro sammen. Børn med tilsvarende defekt vil ofte få mavesækken flyttet op i brystkassen i stedet for det manglende spiserør, ofte med varige men til følge.
Link Prinsesse Marie er med til at fejre, når ni afdelinger går sammen om børnekirurgisk center på OUH
Den 3. april åbner HCA Børnekirurgisk Center på OUH, der er et formelt samarbejde mellem ni afdelinger på OUH. H.K.H. Prinsesse Marie deltager i den officielle indvielse og den efterfølgende fejring med Odenses H.C. Andersen Paraden.
Link Nye TV på alle sengestuer på børnehospitalet
Takket være en donation fra Albani Fonden er der kommet nye fjernsyn på alle sengestuer på afsnit H2, H3, H7 og HM4 på børnehospitalet. Nogle af de tidligere apparater er blevet fordelt til øvrige afdelinger på OUH.
Link Fabelagtig fødselsdag til fordel for Børnehospitalet
2. april fejrer Odense Kommune H.C. Andersens fødselsdag i det nye kulturhus Odeon. Overskuddet fra arrangementet går til H.C. Andersen Børnehospital.
Link Kom til indvielse og pædiatrisk forskningsseminar
HCA Forskning og H.C. Andersen Børnehospital inviterer medarbejdere, samarbejdspartnere og nysgerrige sjæle til indvielse af Børnekirurgisk Center & Pædiatrisk Forskningsseminar 3. april – med deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie.
Link HC And med nyresygdom
H.C. Andersen Børnehospital og Nyremedicinsk Afdeling Y har med donation fra Trygfonden udviklet et nyt afsnit i HC Ands univers, der handler om nyresygdom.
Link SMILfonden festede på Børnehospitalet
Lørdag den 18. marts holdt SMILfonden fest på H.C. Andersen Børnehospital for 125 børn med kroniske sygdomme og deres familier.
Link En and skal fjerne børns hospitalsskræk
Fagbladet for danske bioanalytikere, dbio, har skrevet en fin artikel om HC And.
Link Ny afdelingssygeplejerske på H7
Kent Kinge Jensen er ansat som ny afdelingssygeplejerske på Afsnit H7 fra den 1. april 2017.
Link Ællingens fastelavnsfest
Ællingen holder fastelavnsfest på H.C. Andersen Børnehospital torsdag den 23. februar kl. 15.30, så kom og slå katten af tønden sammen med de andre børn og frivillige.
Link Ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital
Marianne Skytte Jakobsen er ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital. Hun kommer fra en stilling som ledende overlæge på Børneafdelingen i Kolding, Sygehus Lillebælt.
Link Bettina Bjørnskov Knudsen - 25 års jubilæum
Sygeplejerske Bettina Bjørnskov Knudsen, H. C. Andersen Børnehospital, Afsnit H3, Odense Universitetshospital, kan den 17. februar 2017 fejre 25 års jubilæum.
Link Børnecafé åbner på HCAB
Nu åbner Ællingen – en børnecafé på H.C. Andersen Børnehospital for børn i alderen 6 – 12 år.
Link 96.000 kroner til unikke oplevelser
Organisationen KidsAid, der støtter unikke oplevelser for syge børn, har i dag doneret 96.000 kroner til Tryllebjerget.
Link Anthon Berg giver chokolade
Tre store lyserøde Anthon Berg-busser kørte i dag op foran Børnehospitalets indgang. Busserne var læsset med chokolade til alle på H.C. Andersen Børnehospital.
Link Malene Quist og KidsAid på Børnehospitalet 21. december
Malene vil synge et par af sine populære sange på Eventyrtorvet. Hun ankommer sammen med medarbejdere fra Kids Aid og mon ikke hun synger sangen Julegemmeleg
Link Peter Toftedal ansat som overlæge
Peter Toftedal er blevet ansat som overlæge inden for pædiatrisk reumatologi på H.C. Andersen Børnehospital. Han tiltræder stillingen 1. januar 2017.
Link Luciaoptog på H.C. Andersen Børnehospital i dag
Traditionen tro gik lægerne på H.C. Andersen Børnehospital luciaoptog gennem børnehospitalet i morges.
Link Dorte Hansen konstitueret som ledende overlæge på Børnehospitalet
Overlæge Dorte Hansen er blevet konstitueret som ny ledende overlæge på H.C. Andersen Børnehospital. Den nuværende ledende overlæge Arne Høst er sygemeldt.
Link Raske børn og unge søges til to videnskabelige undersøgelser om astma
Formålet er at undersøge, hvordan astma udvikler sig hos børn og unge, og om man på en lettere måde kan stille astmadiagnosen, forudsige forløbet og forbedre behandlingen.
Link Prinsesse Marie besøger Børnehospitalet på OUH
Som led i sit samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital besøger Prinsesse Marie hospitalet den 6. september.
Link Lisbeth Rohde Bomholt - 40 års jubilæum
Klinisk diætist Lisbeth Rohde Bomholt kan tirsdag d. 16. august 2016 fejre 40 års jubilæum ved Odense Universitetshospital.
Link Risiko for alvorlig forgiftning med D-vitamin dråber
Sundhedsstyrelsen har opdateret sin vejledning i forhold til Inno Pharma vitamin D3-dråber, der er blevet trukket tilbage på grund af alt for højt D-vitamin-indhold. Alle skal straks stoppe med at tage dråberne, og har du taget Inno Pharma vitamin D3-dråber i mere end en uge, skal du have taget en blodprøve hos din læge.
Link Afskedsreception for overlæge Gunner Nielsen
Overlæge, børnekardiolog Gunner Nielsen afholder afskedsreception fredag d. 29. april 2016 kl. 14-16
Link Dorthe Kehler - 40 års jubilæum
Social- og sundhedsassistent Dorthe Kehler, afsnit H5 på H. C. Andersen Børnehospital på OUH, kan den 1. december fejre sit 40 års jubilæum.
Link Fest på H.C. Andersen Børnehospital
Lørdag den 14. november kl. 14.30 - 17.00 inviterer Talentvejen, Smilfonden og H.C. Andersen Børnehospital til et brag af en fest med musik og underholdning for indlagte børn og unge.
Link Fødselsdag i Ungecafeen
De frivillige i Café Svanen inviterer til fødselsdag torsdag den 5. november kl. 18.30 - 21.00.
Link Prinsesse Marie indleder samarbejde med børnehospitalet på OUH
H.K.H. Prinsesse Marie indleder nu et samarbejde med H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital for at medvirke til at styrke kendskabet til hospitalets arbejde med at behandle børn og unge. Prinsessen vil også deltage i aktiviteter, der skal styrke de positive oplevelser for børnene og deres familier under indlæggelsen.
Link Sommerafslutning i Café Svanen
Torsdag 25 juni holder Café Svanen sommerafslutning og inviterer alle unge på OUH mellem 12 og 22 år til livemusik. Tag venner, familie eller kæreste med i caféen til et brag af en oplevelse.
Link HC And hjælper, når mor eller far får kræft
Hvordan taler man med sine børn om, at mor eller far har fået kræft? Det skal den lille interaktive and, HC And, nu hjælpe med.
Link Ungestuer på OUH indvies
Håndværkerne har længe arbejdet med at omdanne tre almindelige hospitalsstuer til nogle særlige ”ungestuer” for unge med kræft på OUH. Nu er arbejdet færdigt, og stuerne bliver indviet den 27. maj.
Link Familiekoncert med sange af Halfdan Rasmussen
Tirsdag den 26. maj kl. 11 er der familiekoncert med blandt andre Kaya Brüel og Ole Kibsgaard på H.C. Andersen Børnehospital på OUH.
Link Slagtøjskoncert på børnehospitalet
Rytmisk musik i mange genrer tirsdag den 31. marts kl. 13 ved indgang 60 på Odense Universitetshospital.
Link Hjælp til HPV-vaccinerede piger
Syddanske piger, der har symptomer, som mistænkes for at være bivirkninger af HPV-vaccinen, kan få hjælp på H.C. Andersens Børnehospital i Odense. Her har en specialeansvarlig overlæge fået ansvar for at opsamle og formidle viden omkring HPV-vaccinen og eventuelle bivirkninger.
Link Professorat i neonatologi
Henrik Thybo Christesen (56) er udnævnt til klinisk professor i neonatologi, nyfødte børns sundhed med særligt fokus på hormonelle forhold hos de nyfødte.
Link Afdelingssygeplejerske Tove Wilhelmsen - 40 års jubilæum
Afdelingssygeplejerske Tove Wilhelmsen, H. C. Andersen Børnehospital, er i forbindelse med sit 40 års jubilæum den 17. marts 2015 blevet tildelt dronningens fortjenstmedalje.
Link Fallulah til børnefødselsdag
Sangerinden Fallulah synger fødselsdagssang og to af sine egne sange for indlagte børn og unge, når Café Svanen på H.C. Andersen Børnehospital i Odense fejrer to års fødselsdag onsdag den 5. november.
Link Katja Aalbæk-Nielsen - 25 års jubilæu´m
Sygeplejerske Katja Aalbæk-Nielsen, H. C. Andersen Børnehospital, kan den 18. august 2014 fejre sit 25 års jubilæum.
Link Birthe Pilekjær Sørensen - 40 års jubilæum
Sygeplejerske Birthe Pilekær Sørensen, H. C. Andersen Børnehospital, Odense Universitetshospital, kan den 16. juni 2014 fejre sit 40 års jubilæum.
Link Tegnede klovne udstilles på OUH
De populære børneværter Sebastian Klein og Chapper kommer til H.C. Andersen Børnehospital mandag den 16. juni for at underholde ved åbningen af en noget atypisk udstilling.

Siden er sidst opdateret: 29-01-2020 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring